Recept: cappuccino brûlée
Houd je van koffie en is je lievelingsdessert een crème brûlée? Dan hebben wij de perfecte warme drank voor jou. Een cappuccino brûlée. Een bijzonderdere en lekkere koffiebereiding om jezelf en gasten mee te verrassen. Ook een heerlijk recept voor de feestdagen. Wat heb je nodig en hoe maak je het? Dat vertelt onze koffie-expert Didi je graag.
Wat heb je nodig voor één cappuccino?
· 10 ml Monin crème brûlée siroop
· 19 ml warme Capriole Espresso Paso Fino
· 60 ml koude volle melk
· 1,5 koffielepel rietsuiker
· Een crèmebrûléebrander
· 19 ml warme Capriole Espresso Paso Fino
· 60 ml koude volle melk
· 1,5 koffielepel rietsuiker
· Een crèmebrûléebrander
Hoe maak je de cappuccino?
1. Schenk de crème brûlée siroop in een cappuccinokop en zet de espresso in deze kop. Schuim de volle melk op.
Leestip: lukt het opschuimen van je melk nog niet? Bekijk hier onze tips.
2. Wals de melk, schenk het melkschuim erbij en zorg er hierbij voor dat de verhouding, naast de siroop, ongeveer een derde espresso, een derde vloeibare melk en een derde melkschuim is. Laat de cappuccino even staan zodat het melkschuim steviger wordt.
3. Bestrooi het melkschuim met een gelijkmatig laagje rietsuiker en brand de suiker met een crèmebrûléebrander.
Leestip: lukt het opschuimen van je melk nog niet? Bekijk hier onze tips.
2. Wals de melk, schenk het melkschuim erbij en zorg er hierbij voor dat de verhouding, naast de siroop, ongeveer een derde espresso, een derde vloeibare melk en een derde melkschuim is. Laat de cappuccino even staan zodat het melkschuim steviger wordt.
3. Bestrooi het melkschuim met een gelijkmatig laagje rietsuiker en brand de suiker met een crèmebrûléebrander.
Extra tips van Didi:
Laat je melkschuim even staan zodat je melkschuim steviger wordt (stap 2). Doe je dit niet, dan loop je het risico dat de rietsuiker in het melkschuim zakt en je het niet meer kunt branden.